PAPUK TREK & TRAIL 2015
Prvi i jedini slavonski treking!
28.11.2015. / subota
5. izdanje / 13. kolo Treking lige 2015.

PRIJAVA: (klikni ovdje)

SVI PRIJAVLJENI: (klikni)

Karta za Jogging utrku

PRAVILA I PROPISI TREKING LIGE - KLIKNI OVDJE!

OPŠIRNIJE: (KLIKNI!):

Valpovačka ljetna liga trčanja 2015. 02.10.2015

SlikaZavršena je još jedna Valpovačka ljetna liga trčanja - liga koja je tokom ljetnih mjeseci u valpovačkom perivoju okupila rekreativace - zaljubljenike u trčanje. Deset održanih kola okupilo je svake subote u 18h ukupno stotinjak trkača, koji su mogli odabrati tri dužinske kategorije, svako prema svojoj želji i mogućnosti - 2,5 km, 5 km i 10 km. Vremenske neprilike nisu omele trkače ni u jednom kolu, tako da se trčalo i po pljusku i po sparini i žegi. Uz simboličnu kotizaciju od 10 kn po sudioniku, za trkače je nakon svake utrke organizirana zakuska i okrijepa u obliku kolača, sokova, vina itd... Na utrkama je tokom ljetnih mjeseci nastupao i velik broj članova našeg kluba. Poseban razlog za slavlje donio nam je naš Marko Zetović, osvojivši PRVO mjesto u ukupnom poretku!! U prvih petnaest još su i Velimir Rupčić (7. mjesto) i Petar Huis (10. mjesto). Čestitamo od srca!


Zagreb Urban Challenge 2015. 19.09.2015

Slika

U subotu 15. rujna u Zagrebu je održano osmo izdanje Urban Challenge utrke, jedne od najluđih pustolovnih utrka u Hrvatskoj. Uz mnoštvo avanturističkih utrka koje se održavaju diljem Hrvatske, ova je jedinstvena po tome što spaja pustolovno i urbano, a od sudionika iziskuje orijentaciju u prostoru, brzinu, snalažljivost, pronicljivost, ali prije svega dobru volju i želju za zabavom. Zagreb Urban Challenge namijenjen je svima, ne poznaje dob, ne poznaje spol i samo je vrijeme ograničavajući faktor. Za razliku od prošlih godina, ovogodišnja utrka obuhvatila je nekoliko natjecateljskih kategorija i to: muški parovi, ženski, mix i roditelji s djecom (kolica ili backpack). Utrka je imala vremensko ograničenje od 6 sati te je trajala od 12:00 do 18:00. U tom periodu natjecatelji su trebali proći i riješiti što više zadataka po svome izboru. Koncept utrke nalaže da dvočlani timovi u limitiranom vremenu moraju obići što više kontrolnih točaka i riješiti što više zadataka koji se na kraju boduju sukladno ostvarenom učinku svakog tima! Natjecatelji imaju na raspolaganju 6 sati da obiđu što više ponuđenih kontrolnih točaka i zadataka, tako da sami biraju koliko i kako će prolaziti kroz njih. Ovaj koncept je zamišljen tako da svi natjecatelji mogu prilagoditi svoju fizičku spremu intenzitetu utrke što znači da se može natjecati bilo tko, a sukladno razini fizičke spreme. Tim koji u zadanom vremenu ispuni što više zadataka i prođe što više točaka pod uvjetom da se drži svih pravila utrke - pobjeđuje. U finalnom poretku svi natjecatelji će biti rangirani po kriteriju ispunjenih zadataka i prijeđenih kontrolnih točaka i disciplina, prijeđene kilometraže i vremenskog dolaska na cilj. Koncept utrke nagrađuje sve: brzinu, snagu, snalažljivost, znanje, kreativnost. Zagreb Urban Challenge obuhvaća najatraktivnije kulturne, povijesne, sportske i zabavne lokalitete grada Zagreba te prezentira grad Zagreb kao turističku destinaciju nebrojenih mogućnosti. Uz sve standardne pustolovne discipline kao što je brdski bicikl, treking ili veslanje kajaka, natjecatelji se koristite i javnim prijevozom - tramvajima, autobusima, uspinjačom. U pustolovini ih očekuju i mnogi drugi zadaci iznenađenja na koje se treba prilagoditi na licu mjesta. Prošlih godina pred natjecateljima su bili zadaci skakanja sa skakačkog tornja u bazen, pjevanja karaoka, pantomime, nalaženje osobe sa slike u pojedinim kafićima, nalaženje životinja u zoološkom vrtu, gađanje iz luka, plivanje, veslanje, spuštanje i penjanje užetom, stand up paddling, rješavanje slagalica i zagonetki i još mnoge druge. Članica našeg kluba Nina Koceić na utrci je nastupila u paru s Vanjom Horvat. Njihov tim zanimljivog naziva "Urnebes" osvojio je visoko četvrto mjesto u konkurenciji od 11 mješovitih timova. Čestitamo!

31. Wizzair Budapest Half Marathon 11.09.2015

SlikaBudimpešta je 11.09.2015. bila domaćin najvećeg polumaratona u središnjoj Europi. Preko 16.000 trkača iz 65 zemalja (među njima i nekoliko olimpijskih prvaka) startalo je u jutarnjim satima iz centra Budimpešte, pretrčalo preko lančanog mosta te obišlo sve znamenitosti Budima i Pešte. Na utrci je pobijedio Kenijac Henry Kemboi, koji je stazu dugačku 21,1 km pretrčao za 1h06m27s. Naš član Marko Zetović također je sudjelovao na polumaratonu. Kišovito vrijeme nije ga spriječilo da stazu pretrči za 1h33m. te zauzme relativno visoko 410. mjesto. Čestitamo!


Osječki vatrogasni cener 2015. 13.09.2015

Slika

U nedjelju, 13.09.2015. održana je sedma cestovna utrka na 10 kilometara, Osječki vatrogasni cener. Sudjelovalo je sedamdesetak vatrogasaca, profesionalnih i rekreativnih sportaša iz cijele zemlje. Utrku već tradicionalno organiziraju Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka i Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, u suradnji s udrugom Žuti šešir. Prvi vatrogasni cener trčao se 2009. godine, a u Osijeku se održava sedmi put. Po uzoru na osječke vatrogasce utrka se organizira i u ostalim dijelovima zemlje, tako da sada postoje i Zagrebački noćni cener, Krapinski cener, Gornjostubički cener, Maksimirski MD cener, Karlovački cener te Papučki cener. Desetero članova našeg kluba sudjelovalo je na utrci: Roberto Bašić, Tomislav Ilin, Siniša Jonjić, Dario Majetić, Dario Novoselić, Mirela Kristek, Vanda Zahirović, Željko Zahirović, Robert Šeda i Velimir Rupčić, te osvojili 6., 10., 28., 30., 31., 43., 49., 51., 55. i 56. mjesto. Čestitamo!

Međunarodna utrka Kutina-Voloder 13.09.2015

Slika

I ove godine, 13. rujna,  održana je 15. tradicionalna međunarodna utrka Kutina-Voloder. Od ove godine utrka je još posebnija jer se trči na spomen našem najboljem maratoncu svih vremena s ovih prostora,Franji Mihaliću – Juri, osvajaču srebrne olimpijske medalje 1956. godine u Australiji, pobjedniku velikih svjetskih maratona, velikanu i legendi svjetske atletike i maratona, koji je rodom iz Moslavine, točnije mjesta Ludina u blizini Kutine. Start utrke bio je na kutinskom glavnom gradskom trgu u 10h a cilj u Voloderu. Staza je službeno izmjerena i verificirana od strane Hrvatskog Atletskog Saveza i boduje se za sve tri lige cestovnog trčanja u RH. Utrka na 15 km uvijek je veliki mamac za trkače rekreativce a i sama konfiguracija staze ne zahtjeva neke napore. Oni nešto brži, na njoj testiraju svoju brzinu za predstojeće maratone i polumaratone. Član našeg kluba Kruno Tomljanović sudjelovao je na utrci, stazu pretrčao za 1h08m41s i zauzeo 45. mjesto u konkurenciji od 120 natjecatelja. Čestitamo!

Lika Trekk 2015. 05.09.2015

Slika05.09.2015. sa startom i ciljem u Baškim Oštarijama održan je Lika Trekk, ujedno i deveto kolo hrvatske treking lige. Unatoč kišovitom vremenu, na startu se pojavilo preko 150 trekera iz Hrvatske i inozemstva. Za razliku od poznatog Velebit Ultra Trail-a kod kojeg je staza unaprijed poznata i obilježena, samo ime "Lika Trekk" govori da je ovdje riječ o "treking" utrci pri čemu se od natjecatelja zahtjevaju i izvrsne orijentacijske sposobnosti. Sama činjenica da su Ultra kategoriju u regularnom vremenu završila tek četiri natjecatelja i tri natjecateljice dovoljno govori o težini i zahtjevnosti staze. Sedmero članova našeg kluba nastupilo je na utrci. U Ultra kategoriji nastupili su Inot Klemenčić i Damir Kligl no nažalost nisu završili utrku. U ženskoj konkurenciji Challenger kategorije nastupile su Mirela Kristek i Martina Maloča. Mirela je zauzela visoko 4. mjesto u konkurenciji od dvadeset natjecateljica, dok Martina nažalost nije završila utrku. U muškoj konkurenciji Challenger kategorije nastupio je Angel Milišić-Zečević te osvojio 30. mjesto u konkurenciji od 55 natjecatelja. U ženskoj konkurencij Light kategorije nastupile su Mirjana Pureta i Iva Mikić te osvojile 13. i 26. mjesto od ukupno 37 natjecateljica. Čestitamo!


Amaterski Triatlon Vinkovci 2015. 05.09.2015

Slika

05.09.2015. u Vinkovcima je održan drugi po redu triatlon na amaterskoj razini, sa ciljem popularizacije tog zdravog sporta. Sudjelovati su mogli svi stariji od 16 godina koji mogu otplivati 400 m, provozati bicikli 18 km i pretrčati 5 km pa se tako unatoč kišovitom i prohladnom vremenu na startu utrke pojavilo stotinjak natjecatelja. Natjecanje je započelo na kupalištu Banja, biciklistička trasa protezala se makadamskim i asfaltnim podlogama do Rokovaca, a trkačka dionica ulicama Vinkovaca.

Istrian Wine run 2015. 05.09.2015

SlikaIstrian Wine Run je utrka namijenjena profesionalnim atletičarima ali i rekreativcima koji se po prvi puta žele okušati u nečemu sličnom. Utrka stavlja poseban naglasak na dobar provod i zabavu natjecatelja te prezentaciju istarske eno-gastro ponude. Natjecatelji na stazi obilaze vinske podrume te vinske i opskrbne stanice na kojima im se pruža mogućnost degustacije vina brojnih istarskih vinara. Na startu i cilju te na određenim mjestima uz stazu, trkači su bili popraćeni i animirani od strane raznih glazbenih zabavljača. Pobjednici utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji maratonske kategorije dobili su količinu vina u protuteži vlastite težine! Članica našeg kluba Nina Koceić nastupila je kategoriji polumaraton stazu pretrčala za 2h13m10s i zauzela 43. mjesto u konkurenciji od 128 natjecateljica. Čestitamo!


Grawe noćni maraton Bundek 2015. 29.08.2015

SlikaNa GRAWE noćnom maratonu koji se održao 29.08.2015. na zagrebačkom Bundeku i Savskom nasipu sudjelovalo je gotovo 1100 trkača iz 12 zemalja koji su se trkačkim koracima upisivali na listu sudionika u čak pet različitih disciplina: 1/4 maraton, 1/2 maraton, 3/4 maraton, maraton te utrka na 4 kilometra. Utrka je održana u organizaciji Atletskog kluba Sljeme. Članovi našeg kluba Kruno Tomljanović i Martina Maloča nastupili su u disciplini 3/4 maraton. Kruno je stazu u dužini od 31.647 km pretrčao za 2h54m42s te zauzeo 29. mjesto u konkurenciji od 64 trkača, dok je Martina stazu pretrčala za 3h12m57s i zauzela 11. mjesto od 26 natjecateljica. Čestitamo!


Aurea požeški polumaraton 06.09.2015

SlikaU subotu, 05. rujna u Požegi je održan prvi "Aurea Fest Polumaraton". Utrku u dužini od 21,1 kilometar istrčalo je oko 70 natjecatelja dok je utrku građana u dužini od 8,5 kilometara istrčalo oko 40 rekreativaca.  Prvo mjesto u kategoriji do 35 godina osvojio je Marko Ljevar (Pakrac) koji je Polumaraton istrčao za malo manje od sat i pol (vrijeme 1h29m34s). U kategoriji do 40 godina prvi je bio Hrvoje Zebić (Garešnica) s vremenom 1h24m05s. Kod žena do 35 godina prva je bila Tihana Ozvačić (Križ) s vremenom 1h58m28s. Utrka je uvrštena u hrvatski Cestovni kup, a dobila je i odobrenje Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje. Utrku je odlično organizao Atletski klub Požega, a ovo natjecanje bi po planovima organizatora trebalo postati tradicionalno te će se održavati svake godine u sklopu požeškog Festivala. Na utrci su nastupili i članovi našeg kluba Mijo Benković i Ivan Bančić. Mijo je stazu pretrčao za 1h38m02s i zauzeo 17. mjesto., dok je Ivan stazu pretrčao za 1h40m47s i zauzeo 24. mjesto. Čestitamo!


Surduk Trek 2015. 30.08.2015

Slika

Proteklog je vikenda, u subotu 29.08. održano četvrto izdanje popularnog Surduk Treka. Radi se o prvoj i jedinoj treking utrci na području Baranje. Rekordan broj natjecatelja startao je u subotnjim jutarnjim satima iz središta Popovca, dok je cilj bio kod svetišta Marije Lurdske, također u Popovcu. Utrci je prisustvovalo stotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Bansko brdo pokazalo se idealnim terenom kako za trekere početnike tako i za iskusne profesionalce kojih ni ovih godina nije nedostajalo. Već sama činjenica da je organizator ove utrke Orijentacijski klub Sova iz Šećerane, dovoljno govori o tome da je staza bila izrazito zahtjevna u tehničko-orijentacijskom smislu. Naravno, i vrlo dobra fizička kondicija se očekuje u svakom pogledu, no orijentacija je na Surduk Treku ipak u prvom planu. Trkače i bicikliste ugostili su članovi triju baranjskih OPG-ova - Šarić, Dobrovac i Jakovljević, koji su ponudili okrjepu i predstavili svoj proizvodni asortiman. Na stazama, dugim od 11 do 70 kilometara, ovisno o vrsti utrke, natjecatelje su čekale brojne kontrolne točke ucrtane u topografskoj karti, na kojima su bili dužni ovjeriti svoj dolazak. Pronalazak kontrolne točke ovjeravao se s pomoću SI čipa. No, cilj organizatorima, ali i velikom broju sudionika, uopće nije bio postizanje vrhunskih rezultata, nego aktivno druženje i upoznavanje s krajolikom.
Baraberima je ovo već tradicionalno utrka koju posjećuju u vrlo velikom broju. 


Jaskanski vinski treking 2015. 23.08.2015

SlikaU organizaciji društva za sport i rekreaciju Jastreb Extreme iz Jastrebarskog, u subotu 22.08.2015. održan je popularni "Jaskanski vinski treking". Vinske ceste Jastrebarskog i okolice, te šumski putevi Plešivice, idealan su teren za održavanje treking utrke. Utrci je prisustvovalo tristotinjak natjecatelja iz zemlje i inozemstva. Kao i prijašnjih godina, utrka je organizirana u dvije težinske kategorije - Škropec (14 km) i Gemišt (27 km). Ove godine novost je i posebna kategorija - "Bike O-MTB", u kojoj su natjecatelji zadanu rutu morali savladati brdskim biciklom.


Više
7. Regata Belišće - Aljmaš 15.08.2015

SlikaBlagdan Velike Gospe tradicionalno se obilježava hodočašćem u neka od brojnih marijanskih svetišta diljem Lijepe naše. Članovi kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća ovaj blagdan već tradicionalno obilježavaju organizacijom veslačko-biciklističke regate Belišće-Aljmaš. Uz članove Kluba, prema Aljmašu su ove godine zaveslali i ostali zainteresirani građani Belišća, tako da je regati ove godine prisustvovalo četrdesetak sudionika. Nimalo lak veslački zadatak od 57 dravskih i 2 dunavska kilometra sudionici su započeli u subotu, 15.08. u 7:30h na Dravi ispred belišćanskog Kajak-kluba. Uz nekoliko prigodnih riječi i blagoslov našeg fra Marina Matančića, startala je ovogodišnja, sedma poredu regata Belišće-Aljmaš.


Više
Sljemenski maraton 2015. 12.07.2015

Slika12.07.2015. održan je popularni, šesnaesti po redu Garmin Sljemenski maraton. Gotovo 500 trkača okupilo se ove godine na startu, podno sljemenskog TV odašiljača. Uz maraton u dužini od 42,2 km  održane su i utrke na 14 km i štafeta 3x14 km. Na utrci su nastupile i dvije naše članice: Martina Maloča i Nina Koceić, obje na utrci od 14 kilometara. Martina je stazu pretrčala za 1h35m43s i osvojila 47. mjesto, dok je Nina stazu pretrčala za 1h43m10s i osvojila 68. mjesto od ukupno 118 natjecateljica. Čestitamo!


Čiklijada 17.07.2015

Slika

U subotu, 18. srpnja 2015. godine s početkom u 10:00 sati na staroj Dravi Repnjak održana je deveta po redu „Čiklijada“, tradicionalno natjecanje u veslanju ribičkim čamcima čiklovima. Organizator je Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori su Udruga športskih ribolovaca i Baraber extreme team. „Čiklijadu“ je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Od petnaest prijavljenih natjecatelja ( 6 Barabera Božidar Koričić, Zdenko Šabjan, Velimir Rupčić, Matej Jutriša, Vjenceslav Mužević, Dražen Zanoški) veslalo je u ribarskim čamcima – čiklovima. Prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda pobjednik ovogodišnje „Čiklijade“ je član kluba DRAŽEN ZANOŠKI, drugoplasirani je FRANJO BARIĆ, dok je treće mjesto zauzeo član ZDENKO ŠABJAN.

Osim ovog, sada već tradicionalnog natjecanja, održano je i revijalno natjecanje u veslanju u kanuima dvosjedima. Pobjednici ovog natjecanja su članovi kluba DORA KUČERA I VJENCESLAV MUŽEVIĆ, drugoplasirani su DARKO ŠPOLJARIĆ I član ZDENKO ŠABJAN, a treće mjesto osvojili su JOSIP RAKMIĆ I član  VELIMIR RUPČIĆ.

Čestitamo!!!powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"